OHAL kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararname ile işlerine son verilen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevlerine 74. gününde Gezi Şehit ve Gazileri Platformu 21 Mayıs’ta yaptığı açıklamada destekte bulundu.
BİR HAFTA AÇLIK GREVİ!
İstanbul Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda Sendika'nın haberine göre, yapılan basın açıklamasıyla Gezi Şehit ve Gazileri Platformu bir haftalık dayanışma açlık grevi başlattı.
Yapılan basın açıklamasında “OHAL’in kaldırılması, işten atılan ve açığa alınan devrimci, demokrat kamu emekçilerinin işe iade edilmesi, keyfi ve hukuksuz işten atmalara son verilmesi, 13 bin ÖYP’li araştırma görevlisinin kadro güvencesinin geri verilmesi, tüm eğitim ve bilim emekçileri için iş güvencesi” talepleriyle yola çıkan Nuriye ve Semih’in direnişlerine destek verdiklerini ve bir haftalık açlık grevine başladıklarını ilan etti.
'İNSANLARIN ÖLMEMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'
Basın açıklamasına Sami ve Gülsüm Elvan, Emel Korkmaz ve Ali Ayvalıtaş da katıldı. Sözü alan Sami Elvan, Gezi aileleri olarak nerede bir hak ihlali varsa orada olmaya çalıştıklarını belirtti, “Canımızı aldılar daha ötesi yok. Bu insanların da canını vermemesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.
'BAŞKA ANNELER AĞLAMASIN'
Emel Korkmaz da “Ben de bir anne olarak başka anneler ağlamasın diye Nuriye ve Semih’in önderliğinde KHK mağdurlarının yanındayım ve yanında olmaya devam edeceğim” dedi. Hasan Ferit Gedik’in dedesi Mustafa Meray ise iktidarın saldırıları karşısında tek yumruk olmak gerektiğini belirtti. Ali Ayvalıtaş da Nuriye ve Semih’e destek verdiğini vurgulayarak haklarının verilerek açlık grevinin bir an önce sonlandırılmasını istedi. Gülsüm Elvan söz alarak geçtiğimiz haftanın anneler günü olduğunu ancak evlatlarının gelmediğini belirterek “Onlar da annelerine bir hediye götürmek isterdi ama işlerinden oldular” dedi.