İstanbul Valisi Vasip Şahin'in gece yarısı yaptığı sayı açıklamasının ardından Adalet Mitingi'ne katılım sayısı tartışması devam ediyor. Konuya ilişkin bir açıklama da Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nden geldi.
Açıklama şu şekilde:
9 Temmuz 2017 Pazar günü Maltepe‘de gerçekleştirilen "Adalet Mitingine" katılan yurttaşlarımızın sayısı hakkında basın ve sosyal medya üzerinden birçok açıklama yapılmıştır. Ayrıca İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Halk Partisi de çeşitli rakamlar açıklamıştır.
Bir toprak parçasının sınırlandırılması ve yüzölçümünün belirlenmesi teknik bir konu olup, Harita ve Kadastro Mühendislerinin görev alanına girmektedir. Dolayısıyla kamuoyunun doğru bir şekilde aydınlatılması adına bu açıklamanın yapılmasına gereksinim duyulmuştur.
Konuşmaların gerçekleştiği Maltepe Sahil Miting alanı yaklaşık 275.000 m2‘dir. Ayrıca miting için trafiğe kapatılmış ve katılımcıların yer aldığı alan da yaklaşık 100.000 m2 dolayındadır. Toplamda 375.000 m2 alanda yurttaşlarımız mitinge katılım sağlamışlardır. Katılımcı sayısının hesaplanmasında teknik olarak genelde m2‘ye 3 ile 6 arasında insanın yer aldığı kabul edilmektedir. Dolayısıyla "Adalet Mitingine" en az 1.500.000 kişinin katıldığı ifade edilebilir.
Teröre destek mitinginde kalabalığın önemi yoktur. Hak yolda bir kişi bir milyon değerindedir.
kardeş kimi yiyorsunuz ya daha geçen 175.000 hain deniyordu. Bu yalancılar yenikapı mitinginin fotoğraflarını boşa komadı sosyal medyaya bu harita mühendisleri kimmiş bi tanışmak isterim ;)
digerleride pkk yi davul zurnayla karsilar